Вакуумная упаковка и ее влияние на свойства мяса

09.06.21
Вакуумна упаковка та її вплив на властивості м`яса

В останній час у світі та Україні на харчовому виробництві, у закладах торгівлі популярне пакування охолодженого м`яса у вакуумну упаковку. Тому постає питання, яким чином і чи впливає вакуум на харчові властивості та безпеку продукту.

М`ясо герметично запаковується у багатошаровий полімерний пакет на основі поліаміду та поліетилену, і з такої упаковки відкачується повітря; після цього продукт зберігається в холодильній камері. 

При вакуумуванні з упаковки видаляється кисень, який сприяє окисленню та руйнуванню білка. Це допомагає оптимізувати виробничий процес та дотримуватися безпеки їжі.

Доведено, що перші відхилення мікробіологічних показників у напівфабрикатах, що зберігаються у вакуумі виявляються через довший проміжок часу ніж при зберіганні без вакуумного пакета.

Органолептичні властивості – пружність м`язової тканини, запах та колір, відсутність слизу – продукт у вакуумній упаковці зберігає майже вдвічі довше. Для того, щоб точно уникнути можливої шкоди для організму від тривалого контакту їжі з пластиком, досить дотримуватися умов та термінів зберігання охолоджених продуктів.

Якщо Вам потрібна порада або потрібно підібрати вірно вакуумну упаковку - завжди допоможуть спеціалісти компанії Ексіда: +38 (066) 148-00-05

Профитекс

Реклама

Поставщик недели

Pradex

Pradex

Cовременная мебель и предметы интерьера из искусственного ротанга

Рекомендуем

Restoran.UA – Всё о ресторанной жизни Киева

Реклама

Правый нижний 240x400